KINESIOLOGIA

09.10.2020

Touch for Health ja Wellness- kinesiologiassa käytettävien menetelmien avulla kehon energia (chi, prana, bioenergia) tasapainotetaan refleksipisteitä hieromalla, sivelemällä tai koskettamalla.
Oikeat pisteet ja tasapainotustekniikat määritellään testaamalla ns. lihasten suhteellista voimaa.
Fysiologisesti näkökulmasta katsottuna etsimme lihaksia, joiden hermoverkon kautta kulkeva yhteys aivoihin on jostain syystä häiriintynyt ja lihas ei siksi käynnisty aivojen antamasta hermoimpulssista huolimatta silloin kun sen pitäisi.
Yhdenkin lihaksen epätasapaino kehossa saattaa mm. merkittävästi haitata lihasten välistä yhteistyötä, jolloin seurauksena voi olla lihasjännitystä ja muita ongelmia tuki- ja liikuntaelimissä kehon eri puolilla.

TFH yhdistää perinteisen kiinalaisen lääketieteen viisauden ja länsimaisen kinesiologian saavutukset.
Alunperin kiropraktikoiden kehittämästä, sovelletusta kinesiologiasta on muokattu turvallinen hierontaan ja kosketukseen perustuva menetelmä, joka yhdessä kiinalaisen meridiaani- ja akupistejärjestelmän kanssa muodostaa nykyisen Touch for Health- hoidon perustan.

Kinesiologisen lihastestauksen avulla voidaan löytää mahdolliset energiavajaukset ja tilanteeseen parhaiten sopivat tasapainotusmenetelmät.

Koska kaikki kinesiologisessa lihastestauksessa käytettävät lihakset ovat samalla meridiaanien merkkilihaksia, eli ne kertovat meridiaanissa vallitsevista olosuhteista, menetelmän avulla voidaan samalla löytää meridiaanijärjestelmässä mahdollisesti olevia häiriöitä. 

Häiriöiden vaikutusta energiakehon tasapainoon arvioidaan ja havaittu epätasapainotila pyritään purkamaan perinteisen kiinalaisen lääketieteen periaatteita noudattamalla. 

Meridiaaneihin ja sitä kautta lihaksistoon heijastuvia epätasapainotiloja voi syntyä monista eri syistä.
Syy voi olla fyysinen (esim. rasitus, vamma, aistien ylikuormittuminen), psyykkinen (esim. stressi, negatiivinen tunne tai uskomus, masennus, ahdistus, fobia, juuttunut tunnetila, riippuvuus) tai kemiallinen (esim. vesi-, vitamiini- tai mineraalivajaus, väärät ravintotottumukset, päihteet).